Українці уже можуть взяти іпотеку під 10% річних, - Зеленський

Українські банки почали надавати іпотеку під 10% річних

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Зараз є домовленості, і вони вже втілюються в життя - зараз іпотека знижена. У деяких банках - іпотека під 10%", - цитує пресслужба слова Зеленського.

За його словами, високі відсоткові ставки за кредитами на житло створюють значне навантаження на бюджет родини, адже майже весь заробіток доводиться віддавати банку. Тому вони мають знижуватися до обґрунтованого рівня. 

За інформацією заступника керівника Офісу президента Юлії Ковалів, за перший місяць роботи програми з надання доступної іпотеки для населення загальний обсяг наданих позик склав 75 млн грн, або понад 200 іпотечних кредитів. 

Зазначається, що у програмі задіяні не лише державні, але й комерційні банки. Більшість з них запустили пілотний проєкт з 1 липня. Кожен банк розробив свої програми та умови надання доступної іпотеки: загальну суму, розмір першого внеску, термін надання пільгової ставки. 

Водночас, додали в пресслужбі, єдина умова для позичальників - продемонструвати дохід своєї сім'ї чи домогосподарства, який дозволить обслуговувати кредит.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb