1800 км від Ужгорода до Маріуполя: ветерани проведуть велопробіг у пам'ять про побратимів

Четверо ветеранів упродовж 16-28 серпня проїдуть 11 областей, дорогою матимуть зустрічі з бойовими товаришами

Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів, інформує Еспресо.Захід.

Велопробіг ветеранів війни "Вшануємо пам’ять захисників України" відбудеться з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Його організаторами є четверо ветеранів війни в Афганістані та сучасної російсько-української війни. Захід проходить за підтримки Міністерства у справах ветеранів України.

Ветерани війни планують подолати близько 1 800 км Україною, проїхавши за маршрутом Ужгород – Маріуполь. Дорогою вони відвідають Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Київ, Лубни, Полтаву, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ.

Маршрут проляже через 11 областей і в кожній з них хлопці матимуть зустрічі з побратимами. Стартує він 16, а завершується 28 серпня. Наступного дня, 29 серпня, учасники велозаїзду візьмуть участь у заходах із нагоди Дня пам’яті захисників України.

"Мета нашого велопробігу, по-перше, вшанування наших героїв, а поряд із цим — показати приклад, показати, що є ветеранський спорт. Наше міністерство зараз розвиває такий напрямок, він у нас є в роботі як спортивна реабілітація. Що це таке, я відчув на собі, після Афганістану, десь загалом провів більше півроку в госпіталях, після чого задумався про своє здоров'я, почав займатися. До речі, я і раніше займався, бо служив у десанті, фізкультурою і спортом. Велосипед, після того, як я вийшов на пенсію (а я прослужив 36 років у Збройних силах), став для мене і хобі, і віддушиною – це для мене і реабілітація, і медитація і все що завгодно", – розповів Іван Балашов, капітан команди учасників велопробігу, начальник відділу у Закарпатській області Міністерства у справах ветеранів України