"Підземні камери тортур": житель Бресту розповів, як співробітники міліції знущалися над затриманими на протестах підлітками

Житель Бреста Павло Д розповів, що співробітники міліції катували підлітків затриманих під час протестів у Білорусі, які тривають вже кілька днів

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами чоловіка, його молодшого брата-підлітка Романа затримали ввечері у вівторок, 11 серпня. Потім затриманих відвели в гараж, в якому зберігається міліцейське обладнання, оскільки в СІЗО місць більше немає.

Роман заявив, що фактично затриманих помістили "в підземні камери тортур".

"Його (брата-підлітка - ред) тримали в гаражі на колінах з руками за голову, кімната була повністю забита - я розумію, в камерах просто не вистачає місця. Били безперервно, справжній садизм", - сказав він.

За словами жителя Бреста, "від безпорадності перед цією незрозумілою силою просто захотілося плакати".

На наступний день Роман з батьками прийшли на судово-медичну експертизу, там вони зустріли багато підлітків з того гаража - все були сильно побиті.

Павло додав, що на підставі зафіксованого побиття направлено заяву до Слідчого комітету.

Також, за словами чоловіка, затриманих підлітків катують електрошоком і знущаються над ними.

"Їх катують електрошокерами, змушують співати офіційний гімн Білорусі і, якщо хтось не знає слів, б'ють ногами і кулаками. Дитині 15 років, і він весь посинів від побоїв, над ним знущаються, як деякі гестапівці", - сказав він.

Чоловік додав, що "дітей хапають просто на вулиці, коли навіть поблизу немає акцій".

"Вони бродять по дворах, як собаки. Молодих зупиняють під виглядом перевірки рюкзаків або кишень, змушують відкрити телефон. Вони чіпляються за будь-який контент, а потім крутяться і б'ють, поки не втрачають свідомість", - сказав він.

У МВС заявили, що були й інші скарги на застосування насильства, їх фіксують і передають агентству управління.

Як повідомлялося, опівдні працівники білоруського автомобільного заводу БелАЗ вийшли до центральної прохідної, щоб зустрітися з керівництвом і вимагати чесних виборів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb