Спалах COVID-19 у Петриківському геріатричному пансіонаті – 64 хворих

Тестування на коронавірус пройшли всі працівники й підопічні закладу

У Петриківському геріатричному пансіонаті, де виявили спалах коронавірусу, на сьогодні, 13 серпня, підтверджено 64 випадки COVID-19, повідомили "Еспресо.Захід" в епідвідділі ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Серед виявлених хворих 18 – працівники закладу, решта – підопічні. Усі вони перебувають під медичним спостереженням, на амбулаторному лікуванні. Двох людей із закладу госпіталізували, проте не через коронавірусну інфекцію. З приводу основного захворювання госпіталізували чоловіка, а його дружина поїхала в лікарню разом із ним. 

Летальних випадків унаслідок COVID-1 у геріатричному центрі не зафіксовано. Хоча днями в закладі трапився інцидент зі смертельним наслідком. 11 серпня на огорожі пансіонату виявили тіло 65-річного чоловіка. За інформацією правоохоронців, судово-медична експертиза не виявила слідів насильницької смерті. Також стало відомо, що ПЛР-тест, відібраний у чоловіка ще за життя, був негативним. Вочевидь, покійний мав намір самовільно покинути територію закладу, оскільки раніше вже так робив, але перечепився через огорожу. 

Нагадаємо, після спалаху коронавірусної інфекції Петриківський пансіонат пішов на карантин, правоохоронці встановили на в’їзді карантинний пост. Працівники геріатричного центру погодилися не залишати заклад протягом двох тижнів. Пансіонат продовжує жити звичним життя, але водночас діятиме ізолятор для хворих, аби вони не перетиналися зі здоровими, а персонал працюватиме в захисних костюмах. У закладі проживає 160 підопічних і працює понад 80 осіб. 

Як зазначили у Тернопільській ОДА, на території області є три активні спалахи COVID-19 в організованих колективах. Окрім Петриківського геріатричного пансіонату, спалах інфекції зафіксували у філії ТОВ "СЕ Борднетце Україна" в Чорткові, а також у КП "Тернопільводоканал".