США та Ізраїль випробували систему протиракетної оборони Arrow 2

Ізраїль та США завершили успішне випробування передової системи протиракетної оборони Arrow 2

Про це повідомляє The Times of Israel.

Система успішно перехопила ціль, що імітувала ракету класу "земля-земля" великої дальності з боєголовкою.

Платформа була протестована Міністерством оборони країни в центральній частині Ізраїлю за сприяння Israel Aerospace Industries.

"Під час випробування були перевірені оновлені можливості системи Arrow для боротьби з поточними та майбутніми загрозами", - заявили в Міноборони.

В оборонному відомстві не уточнили, на якій висоті було перехоплено ціль.

Читайте також: У США випробували "ядерну бомбу" з винищувача

Arrow - система протиракетної оборони, розроблена відповідно до планів ізраїльського уряду, які передбачали створення ефективного засобу ПРО, що за своїми характеристиками мав перевершити американський зенітно-ракетний комплекс Patriot. Фінансування та виробництво системи здійснюється спільними зусиллями США та Ізраїлю. Розробкою комплексу, яка розпочалася в 1986 році, керує ізраїльське Міністерство оборони. Основними розробниками виступають компанії Israel Aerospace Industries та Boeing.

Комплекс складається із гіперзвукової ракети-перехоплювача Arrow, радіолокаційної станції раннього попередження з АФАР EL/M-2080 Green Pine, пункту управління Golden Citron та центру управління пуском Brown Hazelnut. Всі компоненти системи є пересувними й можуть переміщатися на спеціально підготовлені місця.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb