У Львові Пласт і місцеві айтішники запускають всеукраїнський онлайн-челендж із прибирання сміття

Пласт та ІТ-компанія GlobalLogic підписали Меморандум про співпрацю та початок спільного екологічного проєкту Plast&EcoHike Challenge

Про це кореспонденту "Еспресо.Захід" повідомили у пресслужбі компанії GlobalLogic.

Мета цієї соціальної ініціативи – залучити активну молодь до вирішення проблем засмічення України та підвищити її екосвідомість. Протягом серпня пластуни й усі небайдужі прибиратимуть країну від сміття з допомогою мобільного застосунку EcoHike.

"Один із життєвих принципів кожного пластуна і пластунки – це дбати про природу. І в цілому Пласт як організація є екофрендлі, ми маємо окремий відділ – екореферентуру – який займається екоаудитом наших таборів, проводить заходи й навчання, щоб поширювати ідею захисту навколишнього середовища. Тому ми з радістю долучаємося до ініціативи EcoHike, щоб ця ідея охоплювала все більшу аудиторію. Завдяки додатку цей процес стає цікавішим і дозволить залучити більше людей", – розповіла керівниця осередку Пласту у Львові Анастасія Слюсаренко.

Взяти участь у Plast&EcoHike Challenge можуть усі охочі. Для цього необхідно прибрати забруднену територію з допомогою додатку EcoHike та поділитися своїми результатами у Facebook, додавши хештег #PlastAndEcoHike. Найактивніші учасники челенджу отримають подарунки від компанії.

"EcoHike — розробка львівських інженерів GlobalLogic, що дозволяє відзначати на мапі засмічення, шукати та допомагати очистити забруднені ділянки, а також створювати заходи з прибирання й ділитися їхніми результатами в соціальних мережах", – додає Ігор Костів, молодший віцепрезидент інжинірингу GlobalLogic у Львові.

Ідея створити додаток ЕсoHike виникла після чергової подорожі в Карпати. Засмічені схили та велика кількість сміття змусили задуматися над створенням платформи, яка здатна швидко виявляти забруднені ділянки та об’єднувати зусилля людей для їхнього очищення.

Туристи й волонтери вже прибрали понад 1000 кг сміття, а функціонал додатку оновили. Зокрема, з’явилися можливості організовувати заходи з прибирання, ділитися знайденими мітками в соціальних мережах та долучитися до екоподій із прибирання. EcoHike уже використовують понад 6000 користувачів на Apple iOS та Google Android.

Відзначимо, це вже не перший приклад залучення до застосування додатку EcoHike потужних партнерів у Львові. Нещодавно з його допомогою та у співпраці з Львівською міською радою було прибрано один із парків міста. Тоді 150 небайдужих жителів очистили від сміття усю територію парку, а це понад 100 га