Україна видаватиме електронні візи громадянам Індії, Філіппін і ПАР, - МЗС

МЗС почне видавати е-Візи громадянам Індії, Філіппін і ПАР з 14 серпня

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"З 14 серпня 2020 року МЗС України розпочинає централізоване оформлення українських електронних віз (е-Віза) громадянам Індії, Південної Африки та Філіппін", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що е-Віза видається для поїздок в Україну з діловою, приватною, туристичною метою, для лікування, діяльності у сфері культури, науки, освіти, а також представникам іноземних ЗМІ.

Так, для оформлення е-Візи необхідно зареєструватись на веб-платформі МЗС, доступ до якої буде відкрито з 14 серпня, заповнити анкету, завантажити фотокартку та сплатити консульський збір. Готову е-Віза буде надіслано у форматі pdf на електронну пошту.

Після цього, для в'їзду в Україну потрібно роздрукувати отриману е-Візу та пред'явити разом з паспортом прикордонним органам України у пунктах пропуску через державний кордон.

У пресслужбі зауважили, що подати документи на отримання е-Візи можна у будь-який зручний час та відстежувати онлайн стан її оформлення. Постійну інформаційну підтримку заявників можна отримати, написавши на електронну адресу evisa@mfa.gov.ua.

Водночас, додали в пресслужбі, для громадян вказаних держав також залишається чинним стандартний порядок оформлення українських віз у закордонних дипломатичних установах України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb