Акушерку на Львівщині підозрюють у смерті немовляти

Через недогляд лікарки 25-річна породілля народила мертву дитину

Сьогодні, 14 серпня, слідчі повідомили акушеру-гінекологу Самбірської центральної районної лікарні, відповідальній за обстеження вагітної, про підозру у неналежному виконанні професійних обов’язків. Про це інформує поліція Львівщини, передає "Еспресо.Захід".

Як встановили правоохоронці, неналежне спостереження лікарем за станом вагітної жінки призвело до смерті плоду.

Зазначається, що вагітна 25-річна мешканка Самбірського району поступила у лікарню 19 серпня 2018 року. За три дні, 22 серпня, у неї народився мертвий плід. 

"Під час досудового розслідування було встановлено, що смерть настала внаслідок недостатнього спостереження лікарем за вагітною та за її плодом, а також через  невчасно проведене діагностування", - додають у поліції.

Жінці інкримінують "неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником" (ч.1 ст.140 ККУ). 

За скоєне лікарці загрожує покарання – позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до п'яти років або виправні роботи терміном до двох років, або обмеження волі до двох років чи позбавлення волі на той самий період.