До центру Мінська висунулася велика військова колона з автозаками, - ЗМІ

Велика військова колона висунулася з району базування в Уруччі на північному сході Мінська та суне до центру білоруської столиці

Про це повідомляє російське видання ТАСС.

За даними видання, у складі колони крім автобусів із військовослужбовцями також їдуть автозаки. Колона рухається проспектом Незалежності.

Водночас на площі Незалежності зібралися кілька тисяч мітингарів, які виступають проти непрозорості виборів президента Білорусі.

Нагадаємо, в Білорусі відбулися силові розгони протестувальників, які виступили проти непрозорого процесу президентських виборів.

Президенти Литви і Польщі Гітанас Науседа і Анджей Дуда звернулися до білоруської влади з закликом поважати демократичні стандарти і не застосовувати силу до учасників масових протестів.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся до президентів Європейської ради і Єврокомісії щодо скликання надзвичайного саміту ЄС щодо ситуації в Білорусі.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель засудив насильство щодо протестувальників у Білорусі.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що варто підняти питання про накладення нових санкцій на Білорусь через фальсифікацію виборів та поведінку правоохоронців.

НАТО засудило насильство з боку силовиків у Білорусі. США заявили про стурбованість ситуацією в Білорусі.

Творець Telegram Павло Дуров заявив про запровадження в месенджері інструментів проти цензури в Білорусі.

На барикадах загинув протестувальник, це підтвердили в МВС.

Ввечері 10 серпня стало відомо, що Світлана Тіхановська поїхала в невідомому напрямку і в її штабу не було з нею зв'язку. Вранці 11 серпня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що Тіхановська перебуває в безпеці в Литві.

На YouTube-каналі чоловіка кандидатки політв'язня Сергія Тихановського з'явилося відеозвернення, в якому Тихановська пояснила свій від'їзд складним вибором, перед яким вона опинилася, та згадала про дітей. Згодом в інтернеті з'явився відеозапис, на якому Тихановська зачитує з аркуша звернення із закликом до білорусів не виходити на площі та не протидіяти міліції.

Тихановська закликала мерів міст організувати мітинги на вихідні та ініціювала створення ради із забезпечення передачі влади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb