"Дударик" починає 50-й концертний сезон

Львівська чоловіча хорова капела з осені матиме щільний концертний графік

У День Незалежності виконанням Акафісту та концертом біля пам’ятника Шевченка у Львові розпочне свій 50-й концертний сезон легендарний "Дударик". Свого часу львівський чоловічий хор, а тепер Державна академічна хорова капела, "Дударик" є сьогодні не тільки лауреатом Шевченківської премії, а справжньою яскравою музичною "родзинкою" Львова, добре знаною у світі.

"Цей дуже очікуваний після карантину  перший виступ – та ще й на таке важливе свято – це як втамувати спрагу, – говорить "Еспресо.Захід" художній керівник "Дударика" Дмитро Кацал. –  Адже ми теж  сиділи в карантині, як і вся Україна. Виникає питання – чи не втратили форму. Але в нашому випадку форма повертається швидко. Бо йдеться про людей, які співом займаються усе своє свідоме життя, оскільки , як правило,  приходять до колективу у дитинстві. Скажімо, нинішньому нашому найстаршому співакові зараз 47 років, а в колектив він прийшов, коли йому було  8 чи 9, то скільки він вже співає?"

Дмитро Кацал також зауважив, що через карантинні обмеження  зірвалися весняні гастролі "Дударика" до Німеччини, Польщі та Чехії, а також літній репетиційно-оздоровчий відпочинковий табір у Болгарії, не кажучи вже про концерти на рідних теренах.  Однак як тільки ситуація трохи внормується, принаймні, організатори приїзду "Дударика" до Європи, готові львів’ян там прийняти. "Нас знають, люблять і справді чекають. І не лише десь, а й вдома. Графік концертів, починаючи з осені, мав би бути доволі  щільним. Але в нинішній ситуації від нас, на жаль, далеко не все залежить", – підсумовує Дмитро Кацал.