"Ми готові до діалогу": Тихановська ініціювала створення ради із забезпечення передачі влади

Претендент на крісло президента Білорусі Світлана Тихановська заявила про створення Координаційної ради для забезпечення передачі влади

Про це йдеться у повідомленні у Telegram "Пул Первой".

"Я заявляю, що ми готові до діалогу з владою. З урахуванням того, що відбувається в країні і необхідності вжити невідкладних заходів для відновлення законності в Білорусі, я, Світлана Тихановська, ініціюю створення Координаційної ради для забезпечення трансферу влади. До цієї ради можуть увійти представники громадянського суспільства, шановні і відомі білоруси, професіонали своєї справи. Я доручаю своїй довіреній особі Ользі Ковальковій і адвокату Максиму Знаку приймати заявки про висунення членів ради від організацій і об'єднань громадян", - йдеться в повідомленні.

Тихановська подякувала людям, які її підтримують і попросила увійти до складу координаційної ради всіх, хто зацікавлений в діалозі і мирної передачі влади.

Також вона звернулася до міжнародного співтовариства і європейських країн з проханням допомогти в організації діалогу з білоруською владою.

"Влада повинна показати готовність до діалогу з народом. Це означає, відпустити всіх затриманих. Це означає, прибрати з вулиць міст ОМОН і війська. Це означає порушити кримінальну справу проти тих, хто віддавав злочинні накази бити і стріляти в людей. Я звертаюся до мерів міст. Вийдіть і почніть розмовляти, слухати людей. Це в ваших компетенціях організувати законні і мирні мітинги на площах міст. Я звертаюся до працівників міліції, армії і інших силовиків. Не виконуйте злочинних наказів. Поговоріть з вашим начальством, зупиніть кровопролиття. Ви давали присягу служити Республіці Білорусь і своєму народові. Ми, люди будемо вдячні кожному, хто стане на бік народу", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb