В тернопільській лікарні шестеро медиків захворіли на COVID-19

Одна працівниця лікується у стаціонарному відділені, решта - на амбулаторному лікуванні

Директор тернопільської міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайковський у прямому ефірі "Файного міста" повідомив, що на сьогодні, 14 серпня, на коронавірус вже захворіли шестеро медиків. 

"Ми з обережністю завжди говорили про те, що у нас не хворіє медичний персонал, проте ця недуга зачепила і наших працівників. Вже шість медиків мають підтвердженні результати на коронавірус. Одна працівниця знаходиться в стаціонарному відділені, інші - на амбулаторному лікуванні. Працівники, які контактували з ними, зараз на самоізоляції",  – зазначив лікар. 

Ярослав Чайковський констатував, що в Україні почалась друга хвиля коронавірусної інфекції, тому в лікарні різко збільшились кількість хворих. 

"Всі працюють на виснаження, лікарі перевтомлені, а ситуація, на жаль, тільки погіршується. Лікарня швидкої допомоги має 50 ліжкомісць в інфекційному відділенні, ще 50 ліжок розгорнули в головному корпусі, тому ми готові приймати до 100 пацієнтів. На сьогодні ми також маємо достатню кількість обладнання та медикаментозного забезпечення".

Крім цього, лікар також наголосив, що з другою хвилею почались і кадрові втрати, бо працівники не витримують навантаження. 

Додамо, станом на ранок 14 серпня в Тернопільській області за результатами досліджень вже підтверджено 3 тисячі 539 випадки коронавірусної інфекції, з них 44 летальних. Одужало 2 тисячі 336 осіб.