З СІЗО в Білорусі відпустили понад 2 тис. людей, - МВС країни

14 серпня з СІЗО відпустили понад 2 тис. протестувальників, затриманих з 9 по 13 серпня

Про це повідомила речник МВС Білорусі у Telegram.

У відомстві відзначили, що минула доба  стала  найспокійнішою з часу початку протестів. Акції в більшості своїй носили мирний характер. Учасники протестів вибудовували ланцюги солідарності в столиці та низці міст республіки, висловлювали загальне прагнення до врегулювання всіх питань ненасильницькими методами.

Читайте також: Звільнені у Білорусі українці заявили, що їх били під час затримання

"Лише в окремих випадках в ході несанкціонованих заходів дії деяких осіб носили агресивний характер. Так, у Вітебську тілесні ушкодження були заподіяні співробітнику органів внутрішніх справ, каменем пошкоджено службовий автомобіль. В даний час здійснюється правова оцінка діям порушників. Крім того, проводиться перевірка за фактами розміщення в мережі інтернет матеріалів образливого характеру відносно співробітників міліції Городнянського регіону, а також у зв'язку з публікаціями загроз їх близьким. Всього за цю добу було складено 102 протоколи про адміністративне порушення", - додала речниця білоруського МВС.

"У МВС стурбовані проблемою перенаповненостіі місць тримання затриманих. Понад дві тисячі громадян уже відпущені додому. Цей процес йде безперервно, триває і зараз. Розуміємо, що не так швидко, як хотілося б", - відзначили у відомстві.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо