"Завод імені Малишева" почав виробляти гусениці для БМП

Розташоване у Харкові державне підприємство "Завод імені Малишева" в порядку імпортозаміщення опанувало новий напрямок виробництва - гусениці для бойової машини піхоти

Як повідомили на заводі, вони вже почали виконувати замовлення від Міноборони України, передає Еспресо.TV з посиланням на харківську телекомпанію АТН.

"Традиційно наше підприємство було задіяно у виробництві гусениць для танків, тому виробництвом гусениць з гумово-металевими шарнірами для легкої бронетехніки ми змогли опанувати в досить стислі терміни", - сказав генеральний директор підприємства Василь Крилас.

За його словами, після успішних випробувань завод отримав замовлення від Житомирського бронетанкового заводу на виробництво декількох десятків комплектів гусениць.

"Виконання замовлення Міністерства оборони України вже стартувало, на сьогодні повністю завершені роботи над виготовленням першого комплекту гусениць. Оволодіння таким напрямком виробництва значно розширює можливості нашого підприємства, а наші військові нарешті отримають БМП на нових українських гусеницях", - зазначив Крилас..

Завод готовий щорічно виробляти до сотні комплектів нових гусениць БМП.