"Завтра та післязавтра ми підходимо до Фіналу", - білоруська опозиція

Білоруські опозиціонери підкорегували свої плани на 16-17 серпня 2020 року

Оновлений варіант їхніх спільних дій оприлюднено телеграм-каналом Мая краіна Беларусь, передає Еспресо.TV.

"У нас немає іншого вибору, окрім як зносити цей режим. Вони повинні відповісти за всі тортури, звірства і вбивства. Завтра і післязавтра ми підходимо до Фіналу", - зазначається у розгорнутих програмних настановах, що з'явилися сьогодні, 15 серпня, близько 17:00.

Так, у неділю, 16 серпня, в Мінську відбудеться національний марш "За свободу".

Початок о 14:00.

"Телефонуйте заздалегідь в двері всіх своїх сусідів і разом виходите в центр міста. Щойно займемо всю площу Незалежності, висуваємося до Стели і там закликаємо владу до відповіді за злочини", - пишу організатори.

В білоруських регіонах теж 14:00 "всі міста виходять на центральні площі та викликають до відповіді глав райвиконкомів і РУВС".

"Наші вимоги:

- Негайна свобода всім затриманим і політв'язням.

- Відставка Лукашенка.

- Правосуддя над винними у вбивствах і тортурах".

Якщо ці вимоги не буде виконано, в понеділок, 17 серпня, "увесь Мінськ таким самим чином займає Партизанський проспект і висувається до МЗКТ (Мінський завод колісних тягачів - ред.), куди планував приїхати Лукашенко.

"Чекаємо там усіх робітників Мінська, які страйкують, щоб заодно висловити їм підтримку. Якщо Лукашенко не захоче відповідати перед народом і втече, мінчани йдуть на площу Незалежності і дають останній шанс чиновникам перейти на сторону народу", - йдеться у новому плані дій білоруської опозиції.

В регіонах страйкарі аналогічно "збираються в центрі і дають останній шанс місцевої влади, а решта жителів приходять їх підтримати".

"Білоруси, це фінал. Ми не можемо пробачити цей садизм і вбивства. Виходить абсолютно кожен", - підсумовують опозиціонери.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb