У Бресті знайшли бюлетені за Тихановську, які палили в котельні

В одній з котелень білоруського міста Брест виявлено підтвердження того, що бюлетені з позначками "за" Світлану Тихановську після підведення підсумків голосування на користь Олександра Лукашенко спалювалися

Про те, що документи справжні, свідчать підписи членів виборчої комісії - вчительок місцевої школи №3, завучки Світлани Марчук та викладчки англійської мови Валерії Глінжан, передає Еспресо.TV з посиланням на телеграм-канал Білорусь головного мозку.

За даними авторів блогу, режим Лукашенка наразі "розглядає можливість повторного перерахунку голосів і посилено готуються до цього".

Але з огляду на згаданий  випадок у Бресті, який може бути не поодиноким, "перерахунок голосів неможливий - влада продемонструє охайно складені стопки бюлетенів, заповнених у виконкомах".

Як уточнює білоруська служба Радіо Свобода, обгорілі документи з Бресту люди принесли правозахиснику Володимиру Вялічкіну.

Довідка

Ввечері 9 серпня - після голосування на президентських виборах - у містах Білорусі почалися масові протести, викликані фальсифікаціями на користь Олександра Лукашенка, який вже 26 років керує цією країною. Вони не вщухають вже сьомий день і носять мирний характер.

Міліція, спецназ і внутрішні війська з особливою жорстокістю застосовували силу та спецзасоби (сльозогінний газ, гумові кулі, світлошумові гранати).

Було затримано близько 7 тис. білорусів.

Є сотні поранених.

Наразі точно відомо про двох загиблих від рук силовиків - це Олександр Тарайковський (Мінськ) та Олександр Вихор (Гомель). Журналісти і правозахисники не виключають, що жертв насправді може бути більше.

Після низки різких заяв з боку країн Заходу хвиля поліцейського насилля дещо зупинилася, затриманих почали випускати. Вони мають сліди сильного побиття і серйозні травми.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb