На акцію проти Лукашенка у Мінську вийшли сотні тисяч людей, - ЗМІ

У Мінську в акції протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів беруть участь сотні тисяч людей

Про це із посиланням на білоруські ЗМІ та telegram-канали повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На акцію протесту зібралося, за нашими оцінками, кілька сотень тисяч людей. Відео не відображає всієї картини – біля стели фізично закінчилося місце і люди розтягнулися всіма прилеглими тротуарами, які не потрапляють у кадр", – передає TUT.BY.

У прямому ефірі "Радіо Свободи" очевидці стверджували, що кількість учасників акції перевищила 400 тис. осіб.

Офіційні дані про кількість учасників несанкціонованої акції відсутні.

Розміщувані в месенджерах відеозйомки свідчать, що велика площа біля стели "Мінськ – місто-герой", де проходив військовий парад на 9 травня, повністю заповнена людьми, кількість учасників постійно збільшується.

"Люди йдуть від проспекту Незалежності, Червоною, Машерова, потік не закінчується. Біля Стели вже закінчилося місце на тротуарах, люди стоять на острівцях між зебрами", – повідомляє TUT.BY.

Очевидці стверджують, що в Мінську ніколи не відбувалося таких масштабних акцій. Вона проводиться на знак солідарності незгодних із результатами президентських виборів і застосуванням насильства з боку силовиків.

Учасники акції стоять на чотирьох частинах перехрестя біля стели. Вони тримають біло-червоно-білі прапори, квіти, повітряні кулі.

За повідомленнями ЗМІ, мобільний зв'язок у місці проведення акції практично відсутній. На перехресті Машерова і Переможців перестали працювати світлофори, співробітників ДАІ немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb