По всій Білорусі десятки тисяч людей вийшли на марш "За Свободу"

У неділю, 16 серпня, десятки тисяч людей вийшли на марш "За Свободу" проти фальсифікацій президентських виборів

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У Мінську велика колона демонстрантів йде по проспекту Незалежності – в бік центру. Люди несуть два величезних біло-червоно-білих прапори і скандують: "Живе Білорусь!" і "Йди!".

Біля стели "Мінськ – місто-герой", розташованої на перетині проспектів Переможців і Машерова, зібралися десятки тисяч протестувальників.

У Бресті люди почали збиратися на площі Леніна. Сьогодні вона не оточена, загородження є лише біля міських й обласних виконкомів, а також біля адміністрації Ленінського району. За огорожами стоять співробітники міліції. Люди, які проходять повз, скандують "Трибунал!".

На площу Перемоги у Вітебську прийшли художники, медики, залізничники. Залізничники скандували: "Страйк!".

У Бобруйську на центральну площу також винесли величезний біло-червоно-білий прапор – один з історичних національних символів країни.

У Гродно близько 10 тисяч людей пройшли маршем від Радянської площі в центрі міста до площі Леніна. На чолі колони – католицькі і православні священики, представник спецназу, десантники, прикордонники, робітники багатьох гродненских підприємств, лікарі. Люди несуть біло-червоно-білі прапори. Саме з ними на масові акції в багатьох містах Білорусі вже тиждень виходять прихильники опозиції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb