Мінцифри спільно з Держспецзв'язку підготують план реорганізації Державного центру кіберзахисту

Міністерство цифрової трансформації та Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації підготують Кабміну пропозиції з реорганізації Державного центру кіберзахисту

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Міністерство цифрової трансформації разом з адміністрацією Держспецзв'язку підготують Кабінету міністрів пропозиції реорганізації Державного центру кіберзахисту" - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зауважили, що додатково відомства розробляють проєкт рішення уряду щодо затвердження порядків формування переліку об'єктів критичної інфраструктури, а також щодо забезпечення функціонування системи кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Крім того, відомства запропонують уряду концепції реформування Держспецзв'язку, а також органів, закладів, підприємств та установ, що входять до сфери їх управління. При цьому, підкреслили у пресслужбі, найголовніше - прибрати невластиві та дублюючі функції служби. 

У пресслужбі зауважили, що запропоновані кроки забезпечать механізм кіберзахисту органів державної влади, інформаційно-телекомунікаційні системи, що перебувають у їх власності або адмініструванні. Додатково Держспецзв’язку координуватиме забезпечення кібербезпеки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb