Організатори протестів у Білорусі оприлюднили план дій зі звільнення політв'язнів

За планом, у Мінську 17 серпня протестувальники мають прийти до ізолятора тимчасово утримання Окрестіно, а у решті міст - зібратися під будівлями влади та вимагати визнання вимог народу

Відповідне повідомлення із закликом до білорусів з'явилось на Telegram-каналі NEXTA live.

Організатори протестів хочуть залучити державне телебачення Білорусі, яке долучилось до страйку, до висвітлення умов у ізоляторі тимчасово тримання Окрестіно, куди звозили затриманих на акціях громадян.

Читайте також: МВС Білорусі відкрило провадження проти засновника опозиційних Telegram-каналів NEXTA

"О 18.00 всі робочі йдуть на площу Незалежності, де від імені страйкомів висувають наші народні вимоги і починають сидячий страйк. Всі приходимо їх підтримати. До 20.00 з площі Незалежності ми йдемо на Окрестіно (через СІЗО на вул. Володарського) вимагати звільнення всіх затриманих і політв'язнів. Просимо лікарів, а також співробітників БТ, ОНТ і СТВ пройти всередину першими і в прямому ефірі показати, що там відбувається. А також взяти інтерв'ю у постраждалих", - йдеться в повідомленні NEXTA live.

Читайте також: Лукашенко пообіцяв "розібратися" з противниками чинної влади в Білорусі

У решті міст організатори закликають білорусів вийти на вулиці та викликати голів виконкомів "на килим".

"Якщо він (голова виконкому, - Ред) відмовляється це робити - ви маєте повне право усунути його від влади. Після чого починати вести переговори з Координаційною Радою і Національним страйковим комітетом. Йдемо до кінця", - заявили координатори протестів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо