Рош Га-Шана в Умані: Кабмін обмежив паломництво хасидів, - Аваков

Кабінет міністрів заборонив паломникам-хасидам відвідувати Україну на час святкування Рош Га-Шана цього року

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсена Авакова, передає пресслужба МВС.

Кабінет міністрів та Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримали рішення, ініційоване МВС, про обмеження на відвідування іноземцями Умані під час цьогорічного святкування Рош Га-Шана.

"Останні тижні Україна фіксує ріст спалахів захворювання на короновірус серед населення. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших державах. Що змушує Уряди цих країн повертатися до більш жорстких карантинних обмежень. Ми заслухали доповіді профільних міністрів на уряді і дійшли висновку, що епідеміологічна ситуація в країні та світі не дає змоги організовувати та проводити масові заходи, тим паче за участі іноземців", - зазначив Аваков.

Очільник МВС зауважив, щороку до Умані приїздить від 30 – 50 тис. хасидів з різних країн, які протягом трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця. Такий формат масового заходу під час пандемії створює величезні ризики розповсюдження вірусу не лише для учасників заходу, а і для місцевого населення. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb