У Празі тисячі людей вийшли на акцію підтримки білорусів

У неділю, 16 серпня, у столиці Чехії близько 5 тис. людей вийшли на акцію підтримки білоруського народу "Свободна Білорусь 2020"

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Активісти принесли з собою білоруську символіку і квіти, скандували "Жыве Беларусь", "Свобода" та інші гасла на підтримку протестувальників проти режиму Олександра Лукашенка.

"Те, що зараз відбувається у Білорусі, надзвичайно важливо для України, на мою думку. І можливо самі білоруси зараз не здатні оцінити нашу підтримку, для них ми часто "майдануті", адже пропаганда робить свою справу. Але головне, що вони почали прокидатися, це добре. У них ще довгий і дуже складний шлях попереду, треба їх в цьому підтримувати", - сказала українка Іванка Ілієнко, яка прийшла на акцію із прапором України.

Активісти закликали владу Чехії та ЄС до термінових переговорів на найвищому рівні проти насильства і фальсифікації виборів у Білорусі. Організатори акції також нагадали про можливу військову загрозу з боку Росії.

"На жаль, Білорусь дуже близько до владних інтересів Путіна. Є ризик виникнення того, що ми називаємо "Україна-2". Ми не хочемо більше повторення Східної України. Вільний світ, зокрема ЄС, членом якого є Чехія, мусить встати на бік білорусів, які прагнуть свободи та демократії. Ми й надалі вимагатимемо, щоб Чехія сприяла запровадженню санкцій", - заявили активісти.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb