Без надзвичайного стану скасувати місцеві вибори можна тільки всупереч Конституції, - Безгін

Без впровадження воєнного або надзвичайного стану, навіть попри несприятливу ситуацію з пандемією скасувати місцеві вибори можливо тільки всупереч Основному Закону

Про це народний депутат від фракції “Слуга народу”, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою комітету ВР Віталій Безгін написав на своїй сторінці у Facebook.

“Останні 2 дні мене дуже часто питають чи мають під собою підгрунтя слова головного санітарного лікаря, що у разі знаходження більше 50% території країни у червоній карантинній зоні, вибори можуть не відбутись?”, - пише Безгін.

На його думку, багато ЗМІ неправильно передали зміст заяви головного санітарного лікаря Віктора Ляшка щодо проведення місцевих виборів в умовах “червоної зони” карантину.

Безгін нагадує, що згідно статті 64 Конституції України, в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

“З усього наведеного є досить простий висновок, без впровадження воєнного або надзвичайного стану, навіть попри несприятливу ситуацію з пандемією (хочеться вірити, що динаміка нормалізується), скасувати/відтермінувати місцеві вибори можливо тільки всупереч Основному Закону, тому цього не має статися”, - резюмує Безгін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb