Поліція Чернігівщини викрила зловмисника, який під час ув’язнення викрав із банківських карток 150 тис. грн

Поліцейські викрили ув’язненого, який зареєструвався на сайті оголошень і продавав від свого імені товари жителям Чернігова та області

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Чернігівщини.

"Слідчі поліції Чернігова спільно з відділом протидії кіберзлочинам розплутали злочинну схему систематичного викрадення грошей, побудовану чернігівцем під час відбуття покарання у колонії. Своїх жертв спритний в’язень знаходив на популярному сайті Інтернет-оголошень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до поліції надійшло кілька схожих заяв від жителів Чернігова та області. Всі потерпілі під час здійснення Інтернет-покупок на популярному сайті безкоштовних оголошень втратили гроші зі своїх банківських карток.

Виявилося, що від імені вигаданої особи діяла група зловмисників. До її складу входить житель Чернігова, який зараз відбуває восьмирічний термін покарання у виправній колонії на Київщині за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 

Повідомляється, що правоохоронці провели у колонії санкціонований обшук, в результаті якого поліція вилучила кілька мобільних телефонів і майже два десятки сім-карт.

Також правоохоронці вилучили "чорнові" записи, які стосуються кримінальних оборудок 

Перед цим поліція провела обшуки в Києві та Чернігові у спільників ув’язненого. Там слідчі вилучили банківські картки, куди потерпілі перераховували гроші.

За попередніми підрахунками слідства, чоловік причетний до кілька десятків правопорушень, в результаті яких громадяни втратили зі своїх банківських карток близько 150 тис. грн.

Фото: npu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb