У США засудили готовність Росії до військового втручання в ситуацію в Білорусі

У США Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу різко засудив заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що Росія готова надати Білорусі допомогу, в тому числі військову, "для забезпечення безпеки" на тлі протестів в країні

Про це йдеться в спільній заяві голови комітету у закордонних справах Палати представників Еліота Енгель та старшого республіканця комітету Майкла Маккола.

При цьому конгресмени висловили свою підтримку учасникам протестів в Білорусі.

"Ми підтримуємо білорусів, які продовжують користуватися своїм правом на протест і вимагають більш вільну, більш демократичну країну. Їхні голоси повинні бути почуті", - йдеться в заяві.

У Конгресі закликали захистити право Білорусі самій визначати своє майбутнє

"У той же час, коли Кремль намагається підірвати незалежність і суверенітет ще однієї європейської країни, ми беззастережно засуджуємо безрозсудну пропозицію президента Росії Володимира Путіна забезпечити військову підтримку режиму Лукашенка в Білорусі", - наголошується в заяві.

Читайте також: Литва: російська військова "допомога" Білорусі означатиме вторгнення

Конгресмени закликали адміністрацію президента США "продовжувати відкидати агресію Москви і працювати разом з нашими європейськими союзниками для підтримки білоруського народу, вимагати звільнення тисяч затриманих мирних демонстрантів і політв'язнів, засудити надмірне застосування сили білоруською владою і захистити суверенне право Білорусі самостійно визначати своє майбутнє".

Нагадаємо, Велика Британія заявила про невизнання результатів президентських виборів у Білорусі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb