Білл Гейтс: пандемія коронавірусу завершиться до кінця 2021 року, але за цей час помруть мільйони

Коронавірусна пандемія завершиться до кінця 2021 року, проте за цей час помруть мільйони жителів бідних країн, спрогнозував мільярдер, філантроп і співзасновник Microsoft Білл Гейтс

Такою думкою він поділився в інтерв'ю авторитетному британському виданню The Economist.

На думку бізнесмена, до кінця наступного року в світі почнеться масове виробництво ефективної вакцини проти COVID-19, що допоможе формуванню імунітету від цієї хвороби у значної частини населення планети.

Водночас за цей період світові доведеться зіткнутися з безліччю смертей, причиною яких здебільшого стане не сам коронавірус, а його вплив на навантаження на системи охорони здоров’я й економіки різних країн, зокрема бідних, вважає Гейтс.

Також мільярдер відзначив негативний вплив на процес боротьби з хворобою «політизації протидії коронавірусу в Америці», а також поширення теорій змови довкола теми COVID-19, частина яких стосується і його.

Читайте також: В Азії фіксують новий штам коронавірусу, який може бути ще заразнішим

За словами Гейтса, COVID-19 — не найзаразніша хвороба, що трохи полегшує майбутній процес вакцинації: для того щоби зупинити пандемію, достатньо буде прищепити від 30% до 60% населення Землі, спрогнозував філантроп.

"На щастя, це не кір. Нам не потрібно, аби були вакциновані понад 90% людей", - пояснив він.

Також бізнесмен закликав багаті держави в майбутньому закуповувати вакцини для країн в скрутному економічному становищі, зокрема, щоби ті не стали новим осередком коронавірусу, який знову пошириться світом.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb