Ослаблений Лукашенко – найкращий подарунок Путіну, який починає слабшати, - Огризко

Ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що для президента Росії Володимира Путіна може становити величезну загрозу відставка Олександра Лукашенка, адже це покаже російському суспільству, що через протести можна змістити владу

Про це він повідомив в етері "Великий ефір Василя Зими" на Еспресо.TV.

"Він (Олександр Лукашенко – ред.) ще пробуде, на мою думку, на посаді президента. Тому що ослаблений Лукашенко – найкращий подарунок Путіну (Володимир Путін  - президент РФ – ред.), який також стає не сильним, який так само починає слабшати", - заявив Огризко.

За його словами у Путіна немає іншого виходу, ніж підтримувати Лукашенка, адже це може становити велику загрозу і його владі.

"У Путіна немає іншого виходу, ніж підтримувати оцього свого колегу диктатора. Тримати певні сценарії на про запас, я маю на увазі пряма військова інтервенція, а навпаки зараз гратися в трохи не ліберального диктатора-сусіда, який розуміє, що там якісь проблеми, але вони самі між собою розберуться. Бо іншого варіанту у нього немає. Уявіть собі, що Лукашенко йде. Це означає, що для російського споживача інформації, взагалі для будь-якої людини, яка хоч трошечки думає, означає, що можна змістити владу через народний протест, тому що влада бреше. Тому для Путіна це величезна загроза від якої він буде захищатися будь-якими методами, у тому числі цим ослабленим диктатором Лукашенком", - наголосив Огризко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb