Журналісти оприлюднили документи, згідно з якими Росія вимагає від України проведення виборів у ОРДЛО

19 серпня журналісти опублікували нібито документ з тезами, які росіяни нав'язують Україні в рамках Тристоронньої контактної групи

Відповідний документ оприлюднили журналісти "Главком".

В оприлюдненому документі росіяни вимагають від української сторони проведення виборів в ОРДЛО у жовтні 2020 року. Так, у пункті 1.2 йдеться:

"Україна вживе всіх заходів до скасування до наступного засідання ТКГ всіх положень і Постанови Верховної Ради від 15 липня № 3809, що суперечать Мінським домовленостям".

Постанова ВР від 15 липня  № 3809 передбачає проведення місцевих виборів в України, окрім окупованих територій ОРДЛО та Криму.

Також у документі йдеться про погодження Україною законодавства з ОРДЛО, амністію бойовикам, легалізацію "міліції ОРДЛО", тощо.

Україна має забезпечити до найближчого засідання ТКГ представлення проєкту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації з урахуванням особливостей ОРДЛО. 

В документі зазначається, що Росія, "використовуючи свій вплив" буде сприяти досягненню домовленостей між Україною та ОРДЛО. 

Україна зобов’язується узгодити сім ділянок для розмінування, що запропоновані  представниками ОРДЛО, без додаткових умов та гарантувавши безпеку на період виконання робіт.  

Мають бути узгоджені нові чотири ділянки розведення військ, що раніше не викликали заперечень в української сторони, а також текст доповнення до рамочного рішення про розведення сил. План поетапного розведення Україна зобов’язується узгоджувати з ОРДЛО під наглядом Кремля. 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо