Центренерго обіцяє погасити зарплатні борги перед шахтарями до кінця місяця

За інформацією Центренерго, до кінця місяця сума розрахунків з державними шахтами сягне понад 400 млн грн і будуть виконані на 100%

Про це повідомила пресслужба Центренерго.

"До кінця місяця сума розрахунків із державними вугледобувними підприємствами сягне понад 400 мільйонів гривень, таким чином усі розрахунки ПАТ "Центренерго" із шахтарями будуть виконані на 100%", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі також зауважили, що Центренерго уже направив державним шахтам 216 млн грн на погашення боргів по зарплаті.

За інформацією компанії, отримати ресурси для розрахунків за вугілля українського видобутку вдалося завдяки продажу з аукціону електроенергії на період до кінця року.

У пресслужбі також нагадали, що тривалі перемовини з державними банками за участю Міністерства енергетики про відкриття кредитної лінії для розрахунку із вітчизняними шахтами не дали результату.

"Ощадбанк" відмовив категорично, "Укргазбанк" досі не дав відповіді", - зазначили у пресслужбі.

Відтак, зазначається, що компанія очікує системних і принципових рішень уряду для виправлення кризової ситуації на енергетичному ринку. При цьому пропозиції для виведення Центренерго з боргів було надано прем'єр-міністру, Міністерству енергетики та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

За інформацією компанії, йдеться, зокрема, про наближення ціни вугілля державних шахт до ринкової, а також встановлення рівних і прозорих умов для усіх гравців ринку електроенергії, незалежно від права власності.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb