В Україні планують створрити онлайн-платформу для роботи центрів надання адмінпослуг, - Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації планує запуск онлайн-платформи для роботи центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), яка об'єднає карту та графіки центрів

Про це написав у Facebook віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"В онлайні плануємо запуск Платформи Центрів Дії. Новий інструмент для роботи ЦНАП об'єднає інтерактивну карту та графік центрів, навчальні курси, електронні кабінети адміністраторів та інші корисні матеріали", - написав Федоров.

За словами віцепрем'єра, з початку 2020 року українці звернулися за адмінпослугами 6,5 млн разів. При цьому Мінцифри збільшило кількість точок доступу, де їх можна отримати, до 1221.

За інформацією Федорова, більше половини ЦНАП працюють при органах місцевого самоврядування. Він підкреслив, що трансформація ЦНАП при райдержадміністраціях у центри при органах місцевого самоврядування дозволить уникнути дублювання послуг там, де вони працюють одночасно, а також оптимізує використання публічних ресурсів.

Він додав, що у ІІ кварталі цього року було надано 2,9 млн адмінпослуг, відкрито 170 нових точок доступу, з яких 123 - при органах місцевого самоврядування. Серед них - 15 нових ЦНАП та 141 віддалене робоче місце.

Федоров зазначив, що лідерами серед точок доступу до послуг є Івано-Франківська, Дніпропетровська та Запорізька області.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb