НАБУ оголосило підозру керівнику підприємства Укроборонпрому за фактом дачі хабаря

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру в дачі хабаря фігуранту корупційного скандалу в Укроборонпромі Віталію Жукову

Про це директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"На сьогодні Жукову оголошено підозру в дачі хабара… Я дату точно не скажу. Але це буквально нещодавно (відбулось, - Ред)", - відзначив голова НАБУ.

Довідка: Віталій Жуков - фігурант розслідування Дениса Бігуса, один з керівників фірми "Оптимумспецсталь"

На питання журналіста, кому, за версією слідства, Жуков дав хабар, директор НАБУ відповів, що поки не скаже.

Водночас, Ситник додав, що найближчим часом його відомство "остаточно дасть оцінку всьому тому, про що говорилось". На думку Артема Ситника, до середини осені 2020 року Бюро "спробує дати відповіді на всі питання" щодо оборудок в оборонці.

Що було раніше: Жукову та його ймовірному співучаснику Андрію Рогозі повідомили про підозру в ухиленні від податків одразу після оприлюднення журналістського розслідування про корупційні схеми, у березні 2019 року. На той момент слідство прокуратури тривало вже 3 роки. 

У жовтні стало відомо, що прокуратура просить суд звільнити Жукова і Рогоза від відповідальності.

Суди ухвалили повернути прокурору матеріали по Рогозі і Жукову "для здійснення кримінального провадження у загальному порядку".

У квітні 2020 року їм посилили підозри. Чоловіків підозрюють в ухиленні від податків на 49 мільйонів гривень та відмиванні коштів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо