Об'єднані сили провели навчання батальйонно-тактичної групи

На полігоні ОТУ "Схід" пройшли комплексні тактико-спеціальні навчання з бойовою стрільбою посиленої батальйонно-тактичної групи резерву Командувача Об’єднаних сил

Про це повідомляє АрміяІнформ.

Навчання відбулися із залученням усіх складових сил оборони та військових формувань, що беруть участь у виконанні завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил. Під час навчань моделювали заходи з прив’язкою до реальних географічних ділянок місцевост. Також до навчань були залучені артилерійські, танкові підрозділи, авіація.

За сценарієм противник перейшов у наступ силами мотопіхотних підрозділів посилених танками, БМП, БТР за підтримки артилерії. На окремих ділянках ворогу вдалося вклинитися у бойові порядки українських військ. Українські підрозділи вжили необхідних заходів, щоб уникнути втрати позицій та утримати оборонні рубежі.

Підрозділи резерву здійснили марш і вийшли у район зосередження. Під час цього етапу були відпрацьовані: подолання замінованої ділянки, відбиття нападу ДРГ, евакуація пошкодженої техніки, протидія застосуванню противником БПЛА для корегування вогню артилерії.

Авіаційна група у складі винищувачів Міг-29 та штурмовиків Су-25 завдала ракетно-бомбового удару по бойових порядках противника. Тим часом батальйонно-тактична група, посилена танками Т-64, БТР-3, МТЛБ з встановленими на них ЗУ-23-2, перейшла до контратакувальних дій. Цей наступ підтримали артилерія та міномети. Група здійснила рейд і захопила укріплений пункт противника, знищивши його систему управління. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb