"Зволікав з реформами": міністр фінансів Марченко про причину звільнення голови митниці Муратова

Причиною звільнення т.в.о. голови митниці Ігоря Муратова міністр фінансів Сергій Марченко назвав, зокрема, зволікання у сфері переходу до роботи в форматі єдиної юрособи

Про це голова Мінфіну сергій марченко заявив у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Марченко відзначив, що з червня митниця почала виконувати план із надходжень до держбюджету, наздоганяючи відставання на початку року. Водночас міністр заявив, що Держмитслужба зволікала з виконаннями доручень Мінфіну.

"Крім того, ми дедалі частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було ухвалено рішення здійснити кадрову ротацію", - зазначив Сергій Марченко.

"На жаль, останнім часом почастішали випадки зволікань з виконанням доручень міністерства фінансів щодо подальшого втілення плану дій щодо реформування митниці. У нинішній складний період це неприпустимо", - вказав глава Мінфіну.

Зокрема, за словами міністра, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки і переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, яка є ключовим напрямком реформи до кінця цього року. 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо