Російський опозиціонер Навальний потрапив до реанімації з отруєнням

Російський опозиційнний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації з отруєнням

Про це повідомила у Twitter прессекретарка Навального Кіра Ярмиш.

"Олексій в реанімації", - написала Ярмиш.

Речниця політика розповіла, що йому стало зле під час перельоту з Томська до Москви.

"Сьогодні вранці Навальний повертався в Москву з Томська. У польоті йому стало погано. Літак екстрено сів у Омську. У Олексія токсичне отруєння", - розповіла Ярмиш.

В оточенні опозиціонера підозрюють, що його отруїли навмисно.

"Рік тому, коли Олексій сидів у спецприймальнику, його отруїли. Очевидно, зараз з ним зробили те ж саме. Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось підмішаним у чай. Це було єдине, що він пив із ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину. Зараз Олексій непритомний", - написала Ярмиш.

Олексій Навальний позиціонує себе як опозиціонера режиму Володимира Путіна, відомий критикою російської влади і антикорупційними розслідуваннями, зокрема розслідуванням "Він вам не Дімон" про корупцію у вищих щабелях влади РФ, яке призвело до масових антикорупційних акцій протесту в низці російських міст.

Навальний мав намір балотуватись у президенти РФ, але ЦВК 25 грудня 2017 року відмовила йому в реєстрації через непогашену судимість у так званій "справі Кіролісу", яку після рішення ЄСПЧ відправили на перегляд, але в підсумку винесли такий самий вирок - 5 років умовно.

В ЄСПЧ Навальний виграв проти влади РФ 6 скарг на загальну суму 225 тис. євро.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb