Трамп вважав Україну частиною Росії, - Болтон

Колишній радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що глава Білого дому Дональд Трамп вважав Україну частиною Росії

Про це він заявив у ефірі телеканалу Puls 24.

Ведучий поцікавився у Болтона, чи важко було йому працювати з президентом, який "не знає, що Гельсінкі не належить РФ".

"У нас були такі розмови дуже часто, я навіть не можу порахувати, скільки разів мені доводилося пояснювати йому, чому Корейський півострів був розділений у 1945 році. Те ж саме було і з Україною, яка, на його думку, по суті частина Росії" , - заявив Болтон.

Читайте також: "Вони, бл*, напали на мене. Я з ними, бл*, не матиму справи": Трамп погано відгукувався про Україну, - мемуари Болтона

23 червня в продаж надійшла книга Болтона "Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому".

У своїй книзі Болтон пише, що Дональд Трамп в приватному порядку постійно "бурчав і скаржився" на санкції проти Росії, хоча публічно їх підтримував, а також пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена.

Крім того, Болтон згадує, що Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, і просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням на другий термін.

Держсекретар США Майк Помпео, коментуючи неопубліковані уривки книги колишнього радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, назвав Болтона "зрадником", а його заяви -  "брехнею". Сам Трамп охарактеризував мемуари Болтона як "збірку брехні і фейків" та заявив, що Болтон повинен сісти до в'язниці за свої мемуари.

Джон Болтон у вересні 2019 року був звільнений з поста радника президента США з нацбезпеки через політичні розбіжності з Трампом і деякими членами його адміністрації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb