З початку карантину кількість безробітних українців зросла у понад 1,6 разів, - Держслужба зайнятості

За даними Державної служби зайнятості, статус безробітного у період з 12 березня по 20 серпня отримали 431,8 тис. українців, що на 67% більше, ніж за аналогічний період минулого року

Про це повідомляє Урядовий портал.

"З початку дії карантину (з 12 березня по 20 серпня) статус безробітного отримали 431,8 тис. осіб, що на 67% більше, ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що робота підприємств та організацій по всій країні наразі відновлюється, у зв'язку з чим кількість зареєстрованих безробітних поступово зменшується,  а кількість поданих до служби зайнятості вакансій зростає.

Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні - 75 тис. осіб, а у липні - 68 тис.

У пресслужбі додали, що за п'ять місяців карантинних обмежень фахівці центрів зайнятості знайшли роботу для 245 тис. громадян, з яких 168 тис. - безробітні.

Зазначається також, що з початку року станом на 20 серпня статус безробітного мають майже 488 тис. українців проти 276 тис. на цю ж дату минулого року. Допомогу по безробіттю отримують 411 тис. громадян.

Крім того, за інформацією пресслужби, у базі даних Державної служби зайнятості з початку дії карантину кількість вакансій від роботодавців становить 285 тис. одиниць.

"Найбільшим попитом користувалися кваліфіковані робітники з інструментом, робітники з обслуговування та експлуатації устаткування, працівники сфери торгівлі та послуг, а також некваліфіковані працівники. Відчутно меншим був попит на професіоналів – інспекторів, провізорів, економістів, інженерів та лікарів", - уточнили у пресслужбі.

У відомстві також додали, що станом на 20 серпня до центрів зайнятості було подано понад 220 тис. пакетів документів та прийнято 202 тис. позитивних рішень щодо надання фінансової допомоги для 365,6 тис. працівників.

У службі зауважили, що наразі центри зайнятості відновлюють особистий прийом громадян і готові до надання послуг із працевлаштування не лише онлайн. Водночас, зауважили у пресслужбі, це стосується лише центрів зайнятості та їх філій, які знаходяться у "зеленій" зоні рівня епідемічної небезпеки. З частковим обмеженням продовжують працювати центри зайнятості в районах де визначено "жовтий", "помаранчевий" або червоний рівні небезпеки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb