"Ви залякали диктатуру": Тихановська звернулась до робітників з закликом продовжувати страйки

Опозиційна кандидатка в президенти Світлана Тихановська записала відеозвернення для робітників, що страйкують по всій Білорусі через результати виборів та насилля під час протестів в країні

Вона виклала відео на Youtube.

"Дорогі мої білоруси, працівники "БелaрусьКалія"," МТЗ","ГродноАзоту" та інших підприємств! Ви - символ нової, вільної Білорусі. Ми - мирна, працьовита нація. Ми - сила, яка може змінити і вже змінює майбутнє нашої країни. Країни, яку він хоче у нас вкрасти. Як він уже вкрав наш вибір і понівечив наших братів, сестер, чоловіків, дітей. Щоб припинити це свавілля, ми повинні об'єднатися" , - сказала Тихановська

Вона подякувала людям за "неймовірну єдність та сталеву витримку" 

"Ви залякали диктатуру. Вона тремтить від страху перед вами, вашою силою та мужністю. Тому сьогодні ви відчуваєте величезний тиск. Тому піддаєтеся погрозам. Страйки затиснули диктатуру в кут. Поранили її в саме серце, тому зараз вас всіма способами намагаються розділити і посварити. Адже якщо ми будемо всі разом - у цього режиму не залишиться жодного шансу", - розповіла політик.

Читайте також: Протести в Білорусі: активісти зібрали $3,7 млн на допомогу постраждалим та робітникам, які страйкують

Тихановська зазначила, що страйки - це "абсолютно легальна і потужна зброя проти режиму". і через це робітників залякують.

"Залиште страх диктатурі. З вами - вся Білорусь. У фонди підтримки вже перерахували мільйони, щоб допомогти вам витримати тиск і не зламатися під погрозами. Я прошу вас - продовжуйте і розширюйте страйки. Не ведіться на залякування. Об'єднуйтеся", - додала вона.

Вона перерахувала цілі опозиції.

"Наші цілі прості - припинити насильство, звільнити політичних в'язнів, провести прозорі, вільні і чесні вибори. Пам'ятайте, тільки разом ми зможемо побудувати країну для життя". - підсумувала Тихановська.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb