У Польщі відновили цвинтар воїнів УНР

З нагоди Дня Незалежності України, 100-річчя Варшавської битви та битви під Замостям посольство України в Республіці Польща та уряд міста Ланьцут (Підкарпатське воєводство) організували відкриття відновленого цвинтаря воїнів УНР

Про це повідомляє посольство України у Польщі.

У заході взяли участь віцемаршалок Сейму Ришард Терлецький, віцемаршалок Сенату Марек Пенк, а також представники влади Підкарпатського воєводства, дипломатичного корпусу та української громади.

З України прибув голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович. Посол України в Польщі Андрій Дещиця подякував усім, хто був причетний до відновлення військового цвинтаря в Ланьцуті і підкреслив важливий внесок Армії УНР, як союзника Війська Польського, в обороні Європи від більшовицькоі агресії 1920 року.

Нагадаємо, що після підписання Варшавського договору у лютому 1920 року з воїнів Армії ЗУНР і УНР в таборі Ланьцут розпочато процес формування 6-ї січової стрілецької дивізії під командуванням полковника Марка Безручка, яка спільно із загонами польської армії зупинила під Замостем кінну армію Будьонного.

З 30 тисяч українських воїнів, які перебували в таборі і українській військовій станиці в Ланьцуті, більше 400 спочивають на цьому кладовищі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb