В МВС ініціюють зміни до виборчого законодавства через перереєстрацію виборців та бажання голосувати не за пропискою, - Аваков

21 серпня голова МВС Арсен Аваков заявив, що ініціював зміни до виборчого кодексу щодо можливості голосування не за місцем реєстрації громадян

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

Арсен Аваков заявив про необхідность скорегувати деякі положення законодавства, коли йдеться про перереєстрацію людей напередодні виборів, "тобто те, що прийшло на зміну відкріпним талонам".

"Ми хочемо скоректувати деякі положення кримінального кодексу, де мова йде про перереєстрацію людей перед виборами", - зазначив міністр.

"Якщо хтось живе у Василькові, а на момент виборів пішов і перереєструвався де-небудь у Броварах, тому що там подруга балотується в мери, наприклад. Щоб припинити таке ми даємо одну маленьку поправку", - пояснив він.

"Ми вже зараз бачимо в деяких регіонах активність, неадекватну виборчому законодавству: побудова сіток, використання підкупу виборців і так далі. Ми дуже розраховуємо, що пара-трійка публічних покарань таких діячів приведе до того, що баланс у системі буде збережено, й використання сіток не буде реалізовано. У всіх інших випадках, після консультацій із ЦВК і з Громадянською мережею "ОПОРА", ми бачимо, що ми можемо забезпечити чесні, прозорі, адекватні вибори", - додав Аваков.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо