Якби вибори в Раду відбулись в середині серпня, до парламенту пройшли б 4 партії, - опитування

Згідно з останнім опитуванням фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, лише 4 партії здолали б 5-відсотковий бар'єр до Верховної Ради: "Слуга народу", ОПЗЖ, "Європейська Солідарність" та "Батьківщина"

Такі дані продемонструвало дослідження фонду  "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центру Разумкова, передає Еспресо.TV.

Згідно з опитуванням, яке провели з 14 по 19 серпня, "Слуга народу" має 29,5% підтримки, серед тих, хто визначився та пішов би на вибори.

Другу позицію посідає партія ОПЗЖ з 21,7 % підтримки.

У "Європейської солідарності" 15,5 %, в "Батьківщини" - 11,5%.

Решта партій не проходять 5% бар'єр. Так, у партії "Сила і Честь" 4,6%. 

Інші партії не набирають і 3%. 

Загальнонаціональне дослідження проведено Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018  респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо