Більшість фото побитих і понівечених протестувальників Лукашенко вважає "постановочними"

60% фотографій по-звірячому побитих учасників мирної революції у Білорусі правитель цієї країни Олександр Лукашенко назвав "постановочними кадрами"

Про це він заявив сьогодні, 22 серпня 2020 року, виступаючи на мітингу в свою підтримку в Гродно, передає Еспресо.TV з посиланням на мінську газету Наша ніва.

"Хто сидить в інтернеті? 60% показували синці. 60% - постановочні кадри! Мине час, ми спокійно розповімо вам про це і покажемо. Сьогодні не час говорити про це, щоб не баламутити людей", - зазначив Лукашенко.

Читайте такожДемократичні сили України та Росії пояснили білорусам, як їм не повторити їхніх помилок у боротьбі за свободу

У тому ж випадку, де силовики, як він сказав, "провинилися" перед людьми, їх, на його думку, слід "пробачити", а не виконувати "команду з Польщі".

"Команда з Польщі: тиснути ментів. За що? Що ви будете робити, коли бандитизм розпочнеться на вулицях? Кому ви потелефонуєте? 01, 02, 03 або 101, 102, 103. Ми з дитинства знаємо ці телефони. Не громіть цих людей. Це ваші люди. Навіть якщо вони десь помилилися, пробачте їх", - наголосив Лукашенко.

Довідка

У Білорусі вже майже два тижні не вщухають небачені за всю новітню історію країни протести.

Їх викликали офіційні результати проведених 9 серпня 2020 року чергових президентських виборів, згідно з якими главою держави вшосте поспіль став Олександр Лукашенко, котрий незмінно керує Республікою Білорусь останні 26 років.

Першу хвилю мирних виступів громадян влада придушила силою й арештами кількох тисяч осіб. Але вуличні акції все одно продовжуються. Розпочато також загальнобілоруський страйк.

Читайте такожВіталій Портников: У білорусів і українців один вибір, між свободою і війною

Є загиблі серед цивільних осіб. Наразі підтверджено смерть трьох протестувальників: Олександра Тарайковського (Мінськ), Олександра Вихора (Гомель), Геннадія Шутова (Брест). Тарайковський і Шутов загинули від вогнепальних поранень. Вихора забили до безтями в автозаку, у лікарню його було привезено вже в стані клінічної смерті.

Одначе, кількість жертв може бути вищою, оскільки кілька десятків людей зникло безвісти. Їхня доля встановлюється.

Міжнародне співтовариство не визнає перемогу Лукашенка. З переобранням його привітали лише лідери РФ, КНР і Казахстану.

При цьому керівник Білорусі відмовляється від спілкування із західними політиками й не погоджується на звільнення політв'язнів та проведення повторних виборів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb