Путіну погрожують "Хабаровською демократичною республікою"

Колишній кандидат в губернатори хабаровського краю (РФ) Андрій Петров, який представляє партію "Зелені", заявив про намір ініціювати створення Хабаровської демократичної республіки зі своїми президентом і парламентом, якщо заарештованого керівника краю Сергія Фургала не відпустять додому

ХДР, за задумом Петрова, залишиться частиною Росії, але стане більш самостійним регіоном. Таку новину сьогодні, 22 серпня 2020 року, у сьому суботу хабаровських протестів поширило відразу два російських ресурси - місцевий DVnovosti.ru й центральний Argumenti.ru, передає Еспресо.TV.

Петров в ході свого звернення висловив претензії російським федеральним телеканалам.

"Нас звинувачують у сепаратизмі, називають маргіналами, але ми - далекосхідники. Центральні телеканали показують Сирію, Європу, Америку, але не Хабаровськ. Хіба ми не громадяни Російської Федерації?", - обурився Петров.

Один з лідерів "Зелених", який також є заступником начальника управління лісами уряду краю, заявив, що підтримує мітинги в Хабаровську. Москву ж він звинуватив у небажанні чути простих людей.

"Які ми сепаратисти? Сепаратисти живуть в столиці, відгородилися від нас стіною. Місяць народ виходить на вулиці, але його не бачать. Я пропоную хабаровцями не виходити на мітинги до 29 числа і зажадати, щоб 29 серпня Сергія Фургала привезли до Хабаровська, де ми проведемо чесний суд. Також я вважаю, що нам повинні списати всі борги, які набрав минулий губернатор, і виділити близько 100 млрд в якості моральної компенсації", - додав "зелений".

Петров вважає, що ці умови мають бути виконані. В іншому випадку, на його думку, необхідно перетворити край в республіку. Як саме Петров планує це зробити - він не уточнив, проте запевнив, що готовий їхати в Москву і зустрічатися з президентом Росії. Він також додав, що Володимира Путіна, ймовірно, тримають в невіданні щодо справи Сергія Фургала. Останнього Петров бачить першим главою Хабаровської демократичної республіки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb