Авіакатастрофа в Ірані: українські пілоти діяли правильно й до останнього намагалися врятувати літак

Екіпаж збитого у січні 2020 року поблизу Тегерана українського пасажирського літака Boeing 737 після помилкового влучення у борт першої ракети зробив усе можливе, аби врятувати лайнер та людей у ньому

Про це 23 серпня 2020 року заявив голова іранської організації цивільної авіації Тураджа Дехкані Зангене, спираючись на інформацію з диктофона в кабіні (CVR) та реєстратора даних польотів (FDR) у "чорних скриньках" літака, передає Еспресо.TV з посиланням на Tasnim News Agency.

Посадовець наголосив, що не оприлюднювати технічні та експертні дані по авіаційних катастрофах до публікації незалежного звіту не прийнято, але президент Ірану Хассан Рухані, аби все було прозоро та зрозуміло, в даному випадку наказав зробити виключення.

"Чорний ящик зафіксував усі звуки в кабіні протягом 19 секунд після удару (першої - ред.) ракети, зазначив він, зазначивши, що три сильних членів екіпажу, у тому числі інструктор польотів, усвідомлювали ненормальну ситуацію і намагався контролювати і керувати літаком до останнього моменту", - йдеться у повідомленні.

"Інструктор польотів надав необхідні вказівки. Розмова свідчить, що у літака виникли проблеми з електрикою, оскільки льотний екіпаж увімкнув допоміжний блок живлення", - додав Тураджа Дехкані Зангене.

За його словами, українські льотчики діяли впевнено та професійно

"При цьому зсередини пасажирського салону немає жодного тривожного звуку чи знаку. Розмови та реакція льотного екіпажу свідчить про їх фізичне здоров'я у ці моменти", - додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb