Білоруська опозиція додала до своїх вимог пункт про дострокові місцеві вибори

Поряд з необхідністю якнайшвидшого проведення у країні позачергових президентських і парламентських виборів противники білоруського правителя Олександра Лукашенка також висунули вимогу нових виборів до місцевих рад

Про це вдень у неділю, 23 серпня 2020 року, на "Марші нової Білорусі" казали ті, хто входять до Координаційної Ради, передає Еспресо.TV з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода.

З протестувальниками спілкувалися ексміністр культури Білорусі Павло Латушко та інші члени Ради - представник страйкому Мінського тракторного заводу (МТЗ) Сергій Дилевський, адвокат Максим Знак, довірена особа Світлани Тихановської Ольга Ковалькова, координатор штабу Віктора Бабарико Марія Колесникова.

З приводу місцевих виборів висловився, зокрема, Латушко.

За його словами, йдеться як про ініціювання нових місцевих виборів, так і про широку громадянську кампанію з відкликання чинних місцевих депутатів.

Ввечері пункт щодо виборів "на місцях" з'явився й в останній програмній статті популярного опозиційного блогу Nexta_live, в якій підведено підсумки сьогоднішньої багатотисячної загальнонаціональної акції й поставлено подальші цілі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb