Іран отримав частину даних із "чорних скриньок" літака МАУ

Іранські фахівці змогли отримати доступ до частини інформації з "чорних ящиків" збитого іранськими військовими українського авіалайнера, зокрема до розмов пілотів

Про це в неділю, 23 серпня 2020 року, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами глави іранської організації цивільної авіації Тураджа Дехкані Зангене, тривалість записів, зроблених після вибуху першої запущеної іранськими військовими зенітної ракети, становить 19 секунд. Однак друга ракета вразила літак через 25 секунд після першої, і Зангене припустив, що, ймовірно, осколки першої ракети порушили роботу записувальних пристроїв на лайнері.

Зазначається, що ця інформація має увійти в підсумкову доповідь Тегерана про цю катастрофу.

За даними Associated Press, під час процесу вилучення даних із самописців були присутні представники США, України, Франції, Канади, Великої Британії та Швеції, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

У липні "чорні ящики" збитого помилково іранськими військовими українського авіалайнера доставили для розшифровки в Париж. Раніше наводилося пояснення, що іранські експерти не змогли отримати необхідне спеціальне обладнання для самостійної розшифровки записів через чинні американські санкції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb