Лаврову не до вподоби Координаційна Рада Білорусі, члени якої проти Союзної держави з Росією

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що білоруська Координаційна Рада нібито перебуває під впливом Сполучених Штатів Америки, а ї члени "не вдоволені" мирним перебігом протестів

Про це він заявив у неділю, 23 серпня 2020 року, на всеросійському молодіжному форумі "Теристорія смислів" у підмосковному Солнєчногорську, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Представники опозиції, які сформували якусь Координаційну Раду, й окремі країни Заходу, перш за все США, намагаються цю Координаційну Раду виставити як легітимного партнера уряду Білорусії по перемовинам. Вони невдоволені тим, що протест, взагалі-то, не те що сходить нанівець поступово - по крайній мірі, не стає більш масовим і гучним. І не вдоволені тим, що ці протести мирні", - зазначив Лавров.

Читайте такожДемократичні сили України та Росії пояснили білорусам, як їм не повторити їхніх помилок у боротьбі за свободу

Окрім того, Москві не до вподоби наявність у складі Координаційної Ради тих, хто не підтримує подальше перебування Республіки Білорусь в складі Союзної держави з Російською Федерацією.

"Відносно Координаційної Ради теж є, якщо ми хочемо дати незалежну оцінку з нашої точки зору, є питання, як вона формувалася. Більш того, там деякі персонажі, яких до цієї Ради включали, дізналися про це зі ЗМІ або із соцмереж. Деякі заявили, що не хочуть бути в Координаційній Раді. Ми подивилися на її склад: там чимало людей, які відомі негативним ставленням до розвитку Союзної держави Білорусії і РФ", - додав очільник російської дипломатії.

Нагадаємо, на сьогоднішньому багатотисячному "Марші нової Білорусі" Координаційна Рада представить правовий алгоритм усунення Олександра Лукашенка від влади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb