Названо найбільшу небезпеку, яку зараз може становити Лукашенко

Для того аби забезпечити собі впевнену підтримку з боку Кремля, правитель Білорусі Олександр Лукашенко може погодитися розмістити на кордоні з Польщею російські ядерні ракети

Про це ізраїльський аналітик Авраам Шмулевич заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла на Еспресо.TV.

"Головна небезпека - це те, що на білорусько-польському кордоні можуть бути розміщені (російські - ред.) ракети з ядерними боєголовками. Це можна зробити в будь-який момент. І тоді руйнується просто вся система протиракетної оборони Заходу", - зазначив політолог.

На думку Шмулевича, точно така ж небезпека буде і у випадку президентства, нехай і короткотривалого, Світлани Тихановської. З тією різницею, що Лукашенко діятиме з власних інтересів, а Тихановська - під тиском.

Тихановську він визначив як людину, яка піддається чужому тиску.

"Уявіть собі такий сценарій. Приїжджає вона до Путіна з державним візитом в якості президента. У кабінеті Путіна на неї чекають двоє гебістів, може бути, ті ж самі, які допитували її в Мінську, і вона виходить і каже: "Дорогі співвітчизники, вибачте, я слабка жінка, але сьогоднішнього моменту російські ядерні сили охоронятимуть білорусько-польський кордон. Теоретично таке може бути? Може", - висловив своє занепокоєння Шмулевич.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb