Під кінець Лукашенко може підписати все, чого вимагатиме від нього Путін, - Фейгін

Останні дні правління Олександра Лукашенка можуть ознаменуватися найбільш загрозливими для майбутнього Білорусі рішеннями, котрі він прийматиме під диктовку Кремля. Йдеться про остаточну "інтеграцію" Білорусі з Росією в межах т. зв. Союзної держави

Про це російський правник й опозиціонер Марк Фейгін заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла на Еспресо.TV.

"Швидше за все, Кремль "зіллє" Лукашенка. Він їм теж не потрібен, він усім набрид за 26 років. Але перед своїм відходом вони змусять його підписати всі інтеграційні угоди, прийняти на себе всю відповідальність за обмеження, применшення білоруського суверенітету", - підкреслив він.

Читайте такожДемократичні сили України та Росії пояснили білорусам, як їм не повторити їхніх помилок у боротьбі за свободу

Таким чином у нового керівництва Білорусі руки будуть "зв'язані" дуже серйозними зобов'язаннями перед Москвою.

"Новий глава держави Білорусь буде змушений констатувати, що в умовах вже підписаних та реалізованих угод стосовно інтеграції і створення емісійного центру в Москві, створення союзного парламенту, виборів союзного президента він зробити нічого не може і вже змушений діяти у цій ситуації в обмеженому суверенітеті Білорусі ", - пояснив юрист.

При цьому, за словами Фейгіна, Кремлю дуже важливо щоб змінниками Лукашенка теж були підконтрольні РФ люди.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb