Стало відомо, через кого Меркель просила Путіна випустити Навального на лікування

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо був ключовим посередником у домовленостях очільниці уряду ФРН Ангели Меркель з керівником РФ Володимиром Путіним щодо отримання дозволу на виліт непритомного опозиціонера Олексія Навального з російського Омська до німецького Берліну, де він зараз перебуває на обстеженні

Про це 23 серпня 2020 року пишуть німецькі газети Bild і Süddeutsche Zeitung, передає Еспресо.TV.

Навальний по прибуттю до ФРН отримав статус "гостя канцлера". Це зроблено для забезпечення йому "найкращого" рівня державної охорони й свідчить про особисту участь федеральної канцлерки Ангели Меркель в забезпеченні безпеки російського опозиціонера та її визначальну роль в цій історії. Одначе, спілкувалася вона з Путіним не напряму, а через лідера однієї із сусідніх з Росією країн - членів Євросоюзу.

Йдеться про главу фінської держави Саулі Нііністьо. 21 серпня він спілкувався спершу із Меркель, а вже потім, того ж таки дня, з Путіним.

Читайте такожДемократичні сили України та Росії пояснили білорусам, як їм не повторити їхніх помилок у боротьбі за свободу

Про саме таку послідність своїх дій він розповів в інтерв'ю суспільному мовленню Фінляндії.

Йшлося тоді передусім про сприяння родині Навального в доправленні Олексія на обстеження у Європі.

"І мені стало зрозумілим від президента Путіна, що він не бачить жодних політичних або немедичних перешкод для перевезення", - сказав фінським журналістам Нііністьо.

Як наголошує Bild, такий хід перемовин міг бути дипломатичними прийомом Меркель, яка утрималася від того аби напряму просити про щось російського президента.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb