У ПЦУ заявили, що церква Московського патріархату захопила їхній храм у Карпатах

Під час богослужіння на парафії ПЦУ в селі Присліп Міжгірського району Закарпатської області, яке проходило у неділю, 23 серпня 2020 року, представники Хустської єпархії РПЦ в Україні незаконно захопили храм Свято-Вознесенської парафії Мукачівсько-Карпатської єпархії ПЦУ

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Віктор Бедь, розповідає Еспресо.TV.

"Чергова кривава неділя під час богослужіння на парафії ПЦУ в селі Присліп на Міжгірщині. І в цю неділю безкарно діюча злочинна група представників від Хустської єпархії Російської православної церкви в Україні  (керуючий єпархією архієрей Московського патріархату в місті Хусті Марк Петровцій), на чолі із московським попом Володимиром Бітляном, в селі Присліп на Міжгірщині, незаконно захопила храм Свято-Вознесенської парафії Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної церкви України", - зазначає єпископ.

За його словами, представники УПЦ МП побили священника ПЦУ Михайла Чабана й парафіян.

"Виходить, що Конституція України та закони України на Закарпатті не діють.. Що ж чекати надалі, масові сутички, кровопролиття та самосуди?", - пише Бедь.

Єпископ наголошує, що це запитання до влади та правоохоронців, бо "розвиток подальших подій в селі Присліп (і не тільки в селі Присліп), викликаний безкарною  злочинною діяльністю з боку окремих представників Московського патріархату, стає не контрольованим, і наслідки можуть бути важкими".

«Управління Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної церкви України висловлює черговий рішучий протест проти безкарної злочинної діяльності окремих представників Хустської єпархії Московського патріархату по відношенню до духовенства і прихожан Свято-Вознесенської парафії ПЦУ в селі Присліп та вимагає від Закарпатської обласної державної адміністрації, прокуратури Закарпатської області та Головного управління Національної поліції в Закарпатській області припинити безкарний розгул злочинної діяльності з боку представників Московського патріархату по відношенню до духовенства та парафіян Свято-Вознесенської парафії ПЦУ в селі Присліп на Міжгірщині", - йдеться у повідомленні керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією.

Як наголошує Релігійна правда, конфлікт в селі Присліп стається вже не вперше. Подібне там мало місце востаннє 19 серпня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb